Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Kezdőlap » Szafi Reform & Szafi Free » Szafi Reform termékek » Lisztkeverékek » SZAFI REFORM CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT-TARTALMÚ PALEO KENYÉR ÉS PÉKSÜT LISZTK.1000G


        

SZAFI REFORM CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT-TARTALMÚ PALEO KENYÉR ÉS PÉKSÜT LISZTK.1000G

LISZTKEVERÉK (GLUTÉNMENTES, TEJMENTES, ÉLESZTŐMENTES) 1000 G

Népszerű


Készleten

 

Elérhetőség: Raktáron
Megszerezhető pontok: 27 pont
Ár (nettó) : 2 280 Ft
Ár (bruttó) (18 %):
2 690 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

Részletes leírás

Szafi Reform Gluténmentes lisztkeverék, csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyérhez és péksüteményhez 1000 g

A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli kenyeret, zsemlét, kalácsot, pizzát, pogácsát illetve sós, vagy édes péksüteményeket, bejglit, valamint palacsinta, piskóta készítésére is kiválóan alkalmas.

Összetevők: tápiókakeményítő, bambuszrost, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).

1. recept:

Pihe-puha zsemle így készíthető a lisztkeverék segítségével:

Recept, írásos formában: ITT!

2. recept:

-50%-al csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes kenyér süthető belőle, kelesztés és élesztő nélkül:

Kenyér hozzávalói (435 gramm-os kenyérhez):

  • 200 g Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék 
  • 4 g Szafi Fitt himalaya só 
  • 35 g frissen facsart citromlé
  • 20 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj 
  • 4 db M-es tojás
  • 75 g meleg víz (de nem forró!)
  • ízlés szerint szárított fűszerekkel, magokkal, hagymával tovább ízesíthetjük
  • kb. + 5 g lisztkeverék a gyúráshoz

Elkészítés:

A tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a robotgép dagasztó spirál szárával dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk tovább 1,5-2 percig.
(Természetesen kézzel is dolgozhatunk, de úgy tömörebb, laposabb lesz a kész kenyér).

Pihentessük a tésztát 10 percig. (Kissé ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után fog összeállni.)

Majd lisztezett felületen gyúrjuk át, és formázzunk belőle kenyeret.

Kenjük le olajjal a tetejét, majd éles késsel vágjuk be tetszőlegesen.

Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig süssük (légkeverés nélkül!).

5 db zsemle, kifli, bagett formázható a fenti receptből, de úgy a sütési idő  200 fokon 40 percre rövidül.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

ZWU2Y2Y