Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Kezdőlap » Emésztőrendszer » USA medical DIGESTIVE ENZYME kapszula 60 db


        

USA medical DIGESTIVE ENZYME kapszula 60 db


Készleten

 

Ennél a terméknél nem használható fel kedvezménykupon.
Ár (nettó : 4 646 Ft
Ár (bruttó (27 %):
5 900 Ft

Részletes leírás

USA medical DIGESTIVE ENZYME kapszula 60 db

Makzyme-Pro™ enzim keverék hasznos baktérium törzsekkel, papainnal és bormelainnal kombinálva.

 Ez az étrend-kiegészítő készítmény az egyedi Makzyme-Pro™ enzim keveréket tartalmazza, mely kíméletesen támogatja az emésztéshez szükséges lendületet és enyhítheti azokat a tüneteket, melyeket az ételintolerancia és a rossz táplálkozás okoz.

Ez a szabadalmazott enzimkeverék olyan erőteljes enzimek és hasznos baktériumok kiegyensúlyozott kombinációjából áll, mint a proteáz, laktáz, lipáz, alfa-galaktozidáz és lactobacillusok, de nem maradtak ki a jól ismert papain és bromelain hatóanyagok sem!

Mit kínál a Makzyme-Pro™ enzimkeverék?

A hasznos baktériumok és enzimek kombinációját is tartalmazó Makzyme-Pro keverék szedése  bármilyen étrendbe beilleszthető, amikor az emésztőrendszer terhelésének enyhítésére van szükség. A hasznos baktériumok arra szolgálnak, hogy maximalizálják a jó baktériumok számát az emésztőrendszerben, míg a speciális enzimek aktívan lebontják az ételt, hogy azt a szervezetünk felhasználhassa energiatermeléshez.

Milyen enzimeket tartalmaz a készítmény?

A Makzyme-Pro™ egy sor olyan tényleges enzimet tartalmaz, amelyek aktívan hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet le tudja bontani az ételt feldolgozható tápanyagokra.

Ezen enzimek közé tartoznak:

  • Gombás proteáz: az Aspergillus oryzae-ból, azaz erjesztésre használt fonalas gombából izolált proteáz enzimek, melyek a fehérjéket egyedi aminosavakká bontják. A proteáz enzimek támogatják az emésztést. A proteáz enzimeket támogató készítmények kifejezetten nehéz ételek fogyaszátsa után ajánlottak, vagy a kor előrehaladtával, ahogy a fehérje lebontó enzimek előállításának képessége csökken szervezetünkben.
  • Gombás lipáz: a különböző gombákból izolált lipáz enzimek a zsírok bontásában játszanak szerepet.
  • Gombás laktáz: különböző gombákból izolált laktáz enzimek, melyek hidrolízissel bontják le a laktózt, hogy glükózzá vagy galaktózzá váljanak.
  • Alfa-galaktozidáz: olyan enzim, amely képes lebontani az emészthetetlen szénhidrátokat galaktózzá és szacharózzá a vékonybélben.
  • Bromelain: az ananász hatóanyaga, mely a fehérjék bontásában játszik szerepet. Hozzájárul az immunrendszer normál működésének fenntartásához és támogatja természetes védekező képességünket.
  • Papain: a papajából származó proteáz enzim, mely a fehérjék bontásában vesz részt. Hozzájárul az immunrendszer normál működésének fenntartásához és támogatja természetes védekező képességünket.

Milyen hasznos baktériumokat tartalmaznak a készítmény kapszulái?

  • Lactobacillus acidophilus: természetes módon fordul elő a szervezetben, valamint számos erjesztett élelmiszer, és tejtermékek is tartalmazzák. Javítja a mikrobiomot, segít az emésztőrendszer harmóniájának fenntartásában és a normál emésztés kialakításában.
  • Lactobacillus casei: kiegészíti az L. acidophilus -t, támogatja a jótékony mikrobiom kialakulását, jó hatással van a bélflórára, támogatja a kiegyensúlyozott gasztro-intesztinális harmóniát
  • Lactobacillus plantarum: a bélben természetesen jelen lévő mikroorganizmusok egy csoportja, segít fenntartani az emésztés egészségét, és a bélflóra egyensúlyát.

Mik az enzimek, és mit okozhat az enzimhiány?

Az enzimek jó részt a szervezet által termelt fehérjék, melyek az elfogyasztott élelmet emészthető, hasznosítható tápanyagokra bontják a gyomor traktusban. Segítik lebontani a fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat annak érdekében, hogy a bevitt táplálékból szervezetünk a lehető legtöbb energiát fel tudja használni. Elmondható, hogy a normál enzim termelés létfontosságú, ugyanis támogatja az emésztés és anyagcsere folyamatát, a táplálék megfelelő felszívódását.

Fontos tudni, hogy különböző ételfajták lebontásához más-más enzimre van szükségünk, ahogy a fentebbi felsorolásból is jól láthattad. Az enzimek hiánya különféle emésztőrendszeri tüneteket okozhat, hiszen a lebontás nem működik tökéletesen. Így hiába étkezünk egészségesen, szervezetünk nem képes lebontani, és hasznosítani az ételekből bevitt értékes tápanyagokat, így a próbálkozásaink ellenére is tovább fennállhat az alapvető tápanyaghiány.

A természetes enzimek hiányát egyes esetekben helyettesíthetjük emésztőenzimekkel, melyek hasonlóan látják el a lebontó folyamatokat.

Az emésztő enzimek legfőbb típusai:

Lipáz: a zsírok lebontásáért felelős

Proteáz: a fehérjéket bontja aminosavakra

Laktáz: az ember vékonybelében is megtalálható emésztő enzim, mely a laktóz, vagy más néven tejcukor megemésztéséhez fontos

Alfa-galaktozidáz: szénhidrátok bontásáért felelős

Az emésztőenzimek természetes forrásai, melyek fogyasztásával támogatható az emésztőrendszer:

  • avokádó
  • banán
  • papaja
  • ananász
  • gyömbér
  • kefír
  • savanyú káposzta
  • kivi
  • Mangó

Hogyan és miért alakul ki az emésztőenzim hiány a szervezetünkben?

A legtöbb emésztőenzim a hasnyálmirigyben termelődik. A hasnyálmirigyünk 90%-ban külső elválasztású (exokrin) funkciókat lát el, melyek például az emésztéshez szükséges ionok és enzimek termelése, és 10%-ban belső elválasztású (endokrin) funkciókért felelős, mint például az anyagcserét szabályozó hormonok (pl. inzulin) termelése.

Amennyiben nem jól működik a hasnyálmirigyünk, az étel emésztetlenül a vékonybélből a vastagbélbe jut, ezért is tapasztalhatunk kellemetlen alhasi problémákat.

Bár az emésztőenzimeket lehet pótolni étrend-kiegészítőkkel, érdemes odafigyelnünk az egészséges életmódra, hogy elkerüljük ezeket a problémákat. Az enzimhiány akár örökölhető is lehet, de leginkább különböző életmódbeli problémák okozzák, mint például:

  • Rendszertelen étkezés
  • Rendszeres túlevés
  • Bizonyos gyógyszerkészítmények
  • Zsírszegény étkezés, ami epekőhöz vezethet
  • Túlsúly
  • Alkoholizmus
  • Egyoldalú étkezés
  • Toxinok felhalmozódása a szervezetben

Összetevők: Makzyme-Pro™ enzim keverék: Aspergillus oryzae-ból származó proteáz, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, térfogat növelő szerek (növényi cellulóz – kapszula héj, magnézium sztearát), bromelain, papain, lipáz, laktáz, alfa galaktozidáz, csomósodást gátló szer (szilícium-dioxid).

Hatóanyagtartalom 1 kapszulában
Makzyme-ProTM enzim keverék (2500 HUT / 400 mg):
Aspergillus oryzae-ból származó proteáz
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus casei
Lactobacillus plantarum
———————————————————
Bromelain 90 GDU
Papain 2670 TU
Lipáz (gomba eredetű) 1500 FIP
Laktáz (gomba eredetű) 600 LACU
Alfa-galaktozidáz 300 GALU
Ajánlott adagolás:
Egy kapszula bevétele javasolt, napi 1-2 alkalommal. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések közben egy pohár vízzel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint.
Figyelmeztetések:
Ne használja a terméket, ha allergiás a termék bármelyik összetevőjére. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekek elől zárva tartandó.

YzgzN